top of page

DIENSTENCHEQUES MAKEN
HET VOOR IEDEREEN
COMFORTABELER

ALLES OVER DIENSTENCHEQUES 
EN HOE JE ZE HET BEST

KAN BESTELLEN

About
oranges-clipart-bubbles-18_edited.png

WAT JE MOET WETEN OVER DIENSTENCHEQUES

Met dienstencheques geniet je van voordelige tarieven en een praktisch en efficiënt systeem. Om gebruik te maken van dit betaalmiddel dat gesubsidieerd is door de gewestelijke overheid, volstaat het om meerderjarig te zijn en gedomicilieerd te zijn in het Vlaamse Gewest. Verder is het buitengewoon eenvoudig: vrijwel alle info die je nodig hebt, vind je hier op onze website. Heb je nog vragen, contacteer het team van Comfort en wij helpen je verder.

BV_Dienstencheques_Vrouw.png

WAT IS EEN DIENSTENCHEQUE?

De dienstencheque is een door het Vlaamse Gewest gesubsidieerd betaalmiddel. Elke meerderjarige die gedomicilieerd is in Vlaamse Gewest kan er tegen voordelige tarieven prestaties mee betalen voor het huishouden, de strijk, de boodschappen of het vervoer van personen met beperkte mobiliteit.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN  DIENSTENCHEQUES?

oranges-clipart-bubbles-18_edited.png

EENVOUDIG

Met dienstencheques maak je jouw leven makkelijker. Je bespaart op allerlei dagelijkse klussen doordat je een beroep kan doen op een werknemer van een erkende onderneming die je vergoedt met één dienstencheque per gepresteerd werkuur.

Of je nu kiest voor elektronische of papieren cheques, de bestelprocedure is eenvoudig. Met elektronische dienstencheques heb je altijd een overzicht van je gebruik en jouw bestellingen.

VEILIG

Je betaalt de werknemer alleen met elektronische of papieren dienstencheques. Het is een veilig betaalmiddel dat het gebruik van cash geld overbodig maakt. Met dit systeem kan je volledig je uitgaven controleren:

Bij de elektronische dienstencheques bevestig je het aantal gepresteerde uren via jouw Beveiligde Zone of met de mobiele app “Dienstencheques Vlaanderen”

De papieren dienstencheques vul je aan met de datum, de activiteit en je handtekening.

Sodexo verifieert alle aangegeven prestaties om fraude te vermijden.

​​

VOORDELIG

Om de werknemer te vergoeden, gebruik je elektronische of papieren dienstencheques: één cheque per volledig gepresteerd uur.

Je kan 500 dienstencheques bestellen per kalenderjaar, de 400 eerste voor de prijs van € 9 en de 100 laatste voor de prijs van € 10. Dat zijn voordelige prijzen voor huishoudelijk werk.

FISCAAL AFTREKBAAR

Als je elektronische of papieren dienstencheques gebruikt, geniet je van een belastingvermindering van:

  • € 1,8/dienstencheque,

  • voor de 169 eerst aangekochte cheques per persoon.

Elk jaar ontvang je in maart een fiscaal attest van Sodexo. Dat moet je bij je belastingaangifte voegen. Een dienstencheque van € 9 kost je dan nog € 7,2 na fiscale aftrek.

Ben je gehuwd of wettelijk samenwonend? jij en je partner hebben allebei recht op een belastingvermindering voor de dienstencheques die jullie elk in je eigen naam aankoopt, met je eigen gebruikersnummer bij Sodexo

 

FLEXIBEL

Het dienstenchequesysteem bied je tal van oplossingen voor jouw dagelijkse taken, karweien en andere behoeften.

Elektronisch of papier? Kies het type dienstencheque!

De bestelprocedure is dezelfde, al biedt de elektronische versie meer voordelen: gebruiksvriendelijker, sneller en veiliger!

 

Het aantal dienstencheques en de soorten huishoudelijke activiteiten aangepast aan jouw behoeften.

Het aantal dienstencheques dat per kalenderjaar mag besteld worden, is afgestemd op elke persoonlijke situatie. En je kan de dienstencheques gebruiken voor het vergoeden van verschillende huishoudelijke taken bij jou thuis of in een erkende onderneming.

 

ELEKTRONISCH

Je kan kiezen uit twee type dienstencheques: elektronisch of papier. Omdat digitaal correcter en vooral sneller is geven wij de voorkeur aan elektronische dienstencheques.

 

Elektronische dienstencheques

  • Bestelling via jouw Beveiligde Zone of via de mobiele app “Dienstencheques Vlaanderen” met een bankoverschrijving of online betaling.

  • Onmiddellijk na je bestelling beschikbaar.

  • De werknemer voert de prestatie in. Je kan die op gelijk welk moment bevestigen op jouw Beveiligde Zone of via de mobiele app.

Papieren dienstencheques

  • Bestelling via jouw Beveiligde Zone of via de mobiele app “Dienstencheques Vlaanderen” met een bankoverschrijving of online betaling.

  • Aan de postdiensten bezorgd binnen de 2 werkdagen na je bestelling

  • Je moet de dienstencheques ondertekenen, de datum en activiteit invullen en ze aan jouw huishoudhulp afgeven.

bottom of page